Prirodna, mini kućna apoteka

Kućna apoteka treba da sadrži sredstva za brzu i efikasnu pomoć kod najčešćih zdravstvenih problema koji mogu nastati, a to su: povrede, prehlade i virusne infekcije respiratornog i digestivnog.

Virusne infekcije respiratornog i digestivnog trakta su najčešći zdravstveni problemi. Do sada ste u svojoj kućnoj apoteci morali imati nekoliko preparata za ove probleme. Od sada se svakoj upali koja je posledica virusne infekcije suprotstavite Solinola kapima. Zaboravite na sirupe, kapi za nos, tablete i prirodno rešite ovaj čest zdravstveni problem.

Što se povreda tiče, pored flastera, tupfera i alkohola, važno je imati kurkumu (začin) kojim možete veoma brzo zaustaviti krvarenje kod posekotina. Na ranu direktno prvo staviti kurkumu u većem sloju, a kada krvarenje prestane očistiti okolinu rane alkoholom.

Kod opekotina nemojte rashlađivati opečeni deo. Pomešajte medicinski alkohol sa vodom u razmeri 2:1 i zagrejte dovoljno da bude toplo kada probate na zdravoj koži, ali da vas ne peče. Potom u zagrejani i razblaženi alkohol umočite gazu i stavite je preko opekotine. Osetićete bol u početku zbog vreline, ali će vrlo brzo proći i neće biti plikova. Bićete iznenađeni brzinom kojom će se oporaviti vaša koža. Umesto alkohola možete koristiti domaću rakiju koju ne treba razblažiti vodom.

I to je sve što vam je potrebno: Solinola kapi, kurkuma, alkohol/domaća rakija, flaster, tupferi i sterilne gaze.